+

Miért rétegelt ?
x

Mi váltja ki a száradást, vetemedést

A lombos faipari feldolgozás alaptétele, hogy a műszárítás során olyan értékeket érjünk el, amivel garantálni tudjuk a lakótéri környezetbe kerülő faanyag biztonságát. A tölgyek esetében ez az egyensúlyi fanedvességi érték 9%. Ebben az állapotában az ideális lakótéri relatív páratartalom és hőmérséklet mellett a padlónk, bútorunk nem szárad, nem nyílik, nem vetemedik.

Ezen kritériumnak a gyártók többsége eleget tesz. Hibát inkább a szárítás sebessége jelent. A zsargon úgy tudja, élőnedves collost biztonsággal 5 hét alatt 9-re lehet szárítani. Kétségtelen, lehetséges. Érthető is az elgondolás, költséges a szárítókat fűteni, szellőztetni.

Nyugodt és homogén soha nem lesz…de száraz.

Mi erről egészen mást gondolunk. Nem vásárolunk szárított tölgyet. Ellenőrizni mi is csak a maradék nedvességet tudjuk. Ki miként szárít, azt nem.Friss fával dolgozunk, amit 9 hetes ciklus során szárítunk 9%-ra. 4 héten keresztül érünk el 14 köré, ahol kiegyenlítünk. Ez annyit tesz, hogy két héten keresztül hagyjuk, hogy a berendezésben lévő

5-6 ezer(!) darab deszka mindegyike 14%-ra érjen. Innen folytatódik a művelet a következő 2 hét során a végső 8 +/- 1% -os kívánt végső nedvességig.

Az ilyen módon szárított alapanyagból távozik minden feszültség. Nem szárítunk kérget rá, melyen keresztül a középső részek magasabb víztartalma már csak nehezen, repedéseket, csavarodásokat, vetemedést okozva tud távozni. Üzemünkben naponta 30m3 tölgy fűrészáru feldolgozása történik. Logikus és gyors technológiai láncok állnak rendelkezésre, gyalu és optimalizáló gépsorunkon 60 folyóméter jut át percenként.
 


 

Szárítani ilyen tempóban hazánkban nem tud senki. Mi sem. Ausztriai partnerünknél 2550 m3 egyidejű szárító kapacitás áll rendelkezésünkre ( a viszonyítás kedvéért egy kamionon 18 m3 faanyag van). Ez Európa szerte is rendhagyó teljesítmény.

No, térjünk csak vissza röviden a kész padló termék nedvességi problémáira. Nem kérem, nem a padlóval van baj, hanem Önökkel. A tömörfa tölgyek nem bírják a nagy-nagy tavaszi szellőztetéseket májusban, nem bírják a 40 pólós fregolikat, ki nem állhatják a 24 fokra fűtött, száraz, januári szobákat. Ha a gyártó produkálta a türelmes 9%-ot, akkor Önnek nincs más dolga csak éven át klimatizálni, hogy 22-24 fokon a relatív pára 55-60% legyen. Ha így tesz, padlójával öribarik lesznek. De csak akkor.

Következőt szíveskedjenek átgondolni: Egy sztenderd 180mm szélességű, olajos felületű, 20 mm vastagságú tömörfa padlóelemet egy párára és hőérzetre optimális helyiségbe teszek. Bukóra nyitok egy ablakot. Két nap elteltével 181,7mm-t mérek. A padlóm 11,6%-on áll. Ablak becsuk, fűtés fel 24re. megint két nap. 181,1 mm…

Ugyanez történik a burkolt felülettel. Annyi különbséggel, hogy a 20mm vastagságból ezek a reakciók csak a felső 4-5mm-ben zajlanak. Az alja őrzi a kilencet. Ha a teteje elnedvesedik, akkor helyet csinál magának. Egy ideig feszíti a szomszédos elemeket, aztán púposodni kezd. Ha ősztől fűteni kezdjük, akkor szűkülni akar, tálasodni fog. Ilyenkor már befér a 20 centes a fózok közé…

 

Ebből lesz két szezon elteltével a „hosszában felmosható” padló. Keresztben meg mint a mogyorós csoki…

Igen a tömörfák kétségtelenül trendi, „bio” termékek. Azok voltak az európai piacokon is az elmúlt évtizedben, amíg fentieket mindenki meg nem unta. Aztán szépen lassan mindenki rájött, hogy az epoxi alapozó, a poliuretán ragasztóágy vagy az oxidatívként emlegetett „bio” olajok tele mesterséges pigmentekkel meg oldószerekkel – melyek az egy keresztmetszetű, vastag és tökéletes öko-padlónkhoz járnak, elég illúzió rombolók. Elhittük, szép volt, elmúlt. 

 

 

A fa az emberiség egyik legelső alapanyaga, melyet évezredek óta felhasználnak, de már az ókori egyiptomi kultúrában is nyoma van, hogy igyekeztek a fa természetes rossz tulajdonságait, környezeti nedvesség változására az aszás és dagadás, illetve az ezzel járó vetemedést, kiküszöbölni.

Nincs jobb, biztonságosabb burkolat

Multiplex termékünk tíz lombos fa rétegből álló szerkezete az Európában kapható legstabilabb, legmagasabb értékű, D4 víz és főzésálló kötésekkel készülő struktúra. 
A parkettaiparban általánosan használt fenyő furnérra ragasztott lécbetétes hordozó (parkett-core) fajlagos, köbméteres tömege nem éri el a 300 kilót. A nyír rétegelt alaplemezen készülő multiplex alváz 550 kilogrammjával teszi kopogás, vetemedés, elhajlás mentessé a burkolatot. A színoldali, végső fedőréteg illesztésénél a fenyő hordozóhoz viszonyítva, teljes felületű, egységes kötés alakítható ki a hidegpréses eljárással készülő terméknél, így annak stabilitása sokkal nagyobb. 
Az alkalmazott 10 keményfa réteg egymásra váltott száliránnyal kerül préselésre. Ez a technológia teszi a burkolatot évtizedekre stabillá, bármely dilettálódástól, elmozdulástól mentessé. 
A szerkezet teljes biztonsággal teszi lehetővé úsztatott – csapban/nútban ragasztott felület készítését, mellyel jelentősen csökkenthetőek a kivitelezés költségei. 
Minden létező szerkezetet alaposan ismerünk. Jobbat, biztonságosabbat jelen tudásunk szerint nem tudunk ajánlani, ezért gyártjuk ezt.  Elmondhatjuk magunkról, hogy egyetlen elégedetlen vevőnk nincs, soha nem garanciáztunk.

 A termék a fenyő alapú rétegelt padlókhoz képest - úsztatott burkolat esetén
is tömörfa hatást kelt, miután a fenyő alváz súlyát és stabilitását a nyír alaplemezé jelentősen
meghaladja. Fontos tudnivaló, hogy struktúrától függően közel 4 mm-es fedőréteget garantálunk!


Főoldal