+

Felületkezelés
x

Padlóinkat az Olaszországi Renner cég által gyártott pácokkal és UV olajokkal kezeljük, és kifejezetten csak egymásra logikusan felépülő rétegrendekkel dolgozunk. UV olajjal kezelt padlóink keménysége illetve kopásállósága vetekszik a lakkozott padlókéval, de megjelenésében mégis természetes. A Bolognai székhelyű gyár jelenleg 50.000m2 területen helyezkedik el, ahol kétszáz alkalmazott, köztük negyven vegyész folyamatosan azon dolgozik, hogy a közel 60 országban 30.000 tonnányi felületkezelő anyag minősége, a leg megfelelőbb legyen a fából készült padlók és egyéb használati tárgyak számára.


  

 

Az UV lakkok és olajok elnevezés olyan rendszerre vonatkozik, ami UV (ultraibolya) fény hatására keményedik ki. Az UV lakkok és oljaok szintén kémiai utón keményednek ki, a lakk kötőanyagához – poliészter gyanták, akril- monomerek stb. – gyárilag speciális anyagot, un fotoiniciátort adagolnak, ami UV sugárzás hatására un. reaktív gyökökre esnek szét és ezek a szabad vegyértékkel rendelkező molekulák egy láncreakció révén beindítják kikeményítési folyamatot. Ez a folyamat igen gyors, gyakorlatilag másodpercek alatt kikeményedik a olajfilm, ilyen keménységet egy normál oxidációs folyamatnál sosem érhetünk el.

 A Renner magas minőségű UV lakkok és olajak széles skáláját fejlesztette ki, ezek a felületkezelő rendszerek úgy lettek megtervezve, hogy a legjobb tapadást és a legmagasabb szintű karc- és kopásállóságot adják a fának. 

 

       

 


A termékek stabilitása biztosítja a legjobb eredményt a gyártás során és megfelel törekvésünknek miszerint "a legjobbat hozzuk ki a fapadlóból".
Az UV lakkozás és olajozás egy igen termelékeny, gazdaságos, környezetbarát felületkezelési mód.

 

    

 

A Renner Italia komoly segítséget nyújtott azzal, hogy 2012-ben egy színkeverő labort hozott létre a TimberTech szomszédságában, hogy ezzel is segítsék egymás munkáját a folyamatos innovációban a fapadlók felületkezelése terén. Így jöhettek létre olyan felületek, amelyek egyedülállóak a padlógyártás terén, és ezzel vívtuk ki nem egy ismert designer elismerését.
 

    

 

Tűzállósága: C-s1

Emisszió: E1

Formaldehid kibocsájtás: E1

CE-jelölés az EN14342 szabvány szerinti adatokkal a csomagolásban elhelyezve.

 

1.Olajozott svédpadlóink beépítése után, elengedhetetlen egy első ápolás. Ezt bízzuk a burkolást végző szakemberre.

 

2.Padlóink mindegyike natúr illetve UV olajozott felülettel érkezik. Első ápolása javasolt, mivel így tudjuk a beépítéssel járó enyhén poros felületnek visszaadni eredeti jellegét, illetve még egy plusz védőréteggel ellátni.

 

3.Padlóink olajozott illetve Uv olajozott felületűek, ezért a lerakást követően 2-3 hétig a nedves takarítás kerülendő, mert foltossá teheti a padlót. Bővizes felmosása tilos, óvja padlóját mindenféle nedvességtől és erősen maró vegyszerektől.

A mindennapi tisztításhoz szükséges ápolószerekről és eszközökről kérje ki az eladó véleményét. A padlót időközönként igénybevételtől függően át kell olajozni, ehhez a folyamathoz szakember szükséges. Ha megfelelően karbantartja padlóját, hosszú évekig eredeti állapotában tarthatja, mely sokáig otthona ékes dísze lesz.

 


Főoldal