+

Felületképzés
x

Csiszolt - a ridegségében természetes elegancia

Ezen termékeink felületi finomságát hat egymást követő -  K40-től egészen K240-280  szemcseméretű csiszolási művelettel állítjuk be, melynek eredménye a kellemesen sima tapintású, egységes hatású, elegánsan rideg termék. Kínálatunkban akad jó néhány árnyalat, melyet kimondottan csiszolt felületeken ajánlunk. A csiszolt és polírozott svédpadlók remek alapot jelentenek egy konszolidált, letisztult enteriőr kialakításához. 
 


 
     
  
 

Kefélt vagy Struktúrált

Lombos fa felületeket több okból is struktúrálunk. A szintén több fázisú folyamat során a padlóink fedőrétegét előbb fém majd csizsoló szegmenseket is tartalmazó, nagy hatékonyságú kefe-berendezésekkel munkáljuk meg hosszanti irányban. Kefélni a lágyan bontott struktúrától egészen 1-1,5mm mélységig tudunk.A kefélés miatt a svédpadló felülete rajzolatosabb, ezáltal megjelenésében élettel telibb, de mindezen túl a felületi barázdáltsága miatt kevésbé látszanak rajta az apróbb karcok, sérülések. A nagyobb forgalmú terekbe inkább a strukturált, füstölt felületeket tanácsoljuk.
 


 
     
 
 

Fűrészelt

A fűrészelt nyers és teljessen nyitott felületekre mondják azt, hogy "ordít róla hogy fa". Erre a felületi megmunkálásra is igaz, hogy gyakorlatilag lelakhatatlan a felület, mivel szinte semilyen sérülés  nem vehető észre rajta.
A fűrészelt felületű svédpadlóknak nagyon komoly design szerepe van, ezt a felületi megmunkálást próbáljuk a lehető legkevésbé gépesíteni, ezáltal a fűrésznyomokban szinte semmilyen rendszer nincs. Így gyártott svédpadlóinkat méltán nevezhetjük egyedi, manufakturális padlónak.
 


 
     
 
 

Gyalult

 

A hagyományos módon előkészített, kalibrált, csiszolt padlóelemeket alacsony fordulatú, tompa késekkel érdesítjük újra. Az eljárás során a fedőanyag minden négyzetcentije, sűrűségétől, futásától, csomósságától függően kap egyedi rajzolatot. Itt az eltérő struktúrák sokasága okozza, hogy a felület az azonos módon felhordott felületkezelő anyagot többféleképpen jeleníti meg a késztermékben.
Foltok és egyenetlen részletek teszik antik hatásúvá a burkolatot. A szabálytalanság a burkolóelemek fózoltságában is kiütközik. Közületi felhasználása elterjedt. Vendéglők, kávéházak üzletek „örök” burkolata, mindennek ellenáll. Az ilyen környezetben „koszolódó” felület még markánsabb megjelenést biztosít az idő múlásával. Lelakhatatlan.
 


 
     
 
 

Kézzel kimunkált

 

Lassú és költséges eljárás. A készre gyártott padlóelemek egyenként kerülnek átdolgozásra. A szakember az elemek éleit – azaz fózait – a vásznat kézzel irányítva bontja szabálytalan formákra, melyeket aztán finomít, igazít. Perceket kell töprengeni a felület átdolgozásán. Leheletnyi érintések a göcsök, gyűrűk, repedések mentén...
A padló tökéletesen idézi a szakma ezeréves szokásait, a gépek és célszerszámok nélküli, egyszerű, emberi erővel formált fa emlékét. Értékesebb, egyedibb struktúra nem állítható elő a padlóiparban.  Minden kézzel kimunkált tétel hátoldalán fellelhető a szakember szignója. Jelölt, egyedi termékek.
 


 
     
 
 

Homokszórt

 

Beállított hozzánk pár éve egy kedves ismerős egy laminált mintával a kezében. Ezt szeretné, de évgyűrűnként akarja érezni a felületet. A színt beállítottuk, a készterméket át strukturáltuk párszor, mélyen, egységesen. Annyit mondott: …alakulgat…
Itt volt fogyóban a türelem, alá fordítottuk 200 bar nyomásnak némi kvarc homokkal. Mosolyt csaltunk barátunk arcára.  Itt csak a fán múlik. Az eljárás egységes a felület egészén. Az alapanyag sűrűsége változtatja kedve szerint a késztermék rajzolatát. Keményebb részleteken erőteljesen, durván csiszol. Gyűrűk mentén bont, pusztít, szaggat. Semmivel össze nem hasonlítható, markáns burkolat.
 


 
     
 
 

Kézzel gyalult

 

Trend lett 2 éve a hosszában érdesített, hullámos burkolat. Egyedi, barátságos, harmonikus. A padlóipar többnyire kézzel gyalult felületnek titulálja. Eredete az a több száz éves módszer, amivel a deszka elemeket hosszanti mozdulatokkal, szűk élű szerszámokkal, erős tenyerű mesterek  lassan egyengették.
Ezt igyekszünk reprodukálni, egyedi, állandó beavatkozást igénylő célgépekkel.  Ebben a struktúrában sem létezik két homogén burkolat, sőt két egyforma rajzolatú padlóelem sem. A megmunkálást követően a felületet polírozzuk.
 


 
     
 

                                                                     


Főoldal