+

Rólunk
x


 

Azon szerencsés emberek közé tartozunk, akik két évtized alatt a faipart szőrin-szálán megismerték. Szerencsések, mert kantárosban és kesztyűben rohangálhattunk pályánk hajnalán, bilétázó kalapácsot szorongatva a hazai erdőtermeléseken, térdig hóban. Köbözgethettünk szalonna illatú tábortüzek fényénél, jólelkű favágókkal. Kiváltságosak, mert iszonyatos fizikumú, derék, kétkezi munkások tanítottak fűrészfogat hajtogatni, rönkhasítót csapágyazni s ezer apró dolgot még, ami egy negyed század alatt érett bennünk olyan egésszé, ami a szakmánkban páratlan tudást jelent. 

Hivalkodnék?...ugyan, dehogy. A mai napig egy vagyok minden kantárosok között. Egy és ugyanaz. 

Saját akaratunk, elképzeléseink mentén volt lehetőségünk a Dunántúl legnagyobb lombos üzemét megtervezni, felállítani és üzemeltetni, majd egy évtizeden át. Több neves hazai és európai gyártó szavazott bizalmat munkánknak s állíttatta fel velünk termelési struktúráját, terveztette meg a szükséges fűrészipari folyamatokat. A mai napig sok, általunk épített berendezés hasít, csiszol, fúr és farag a legmodernebb tömegtermelésekben. Rángattunk vissza üzemeket a szakadék széléről, nekik új termékszerkezetet, termelés-menedzsmentet kialakítva. Optimalizáltunk késztermék gyártásokat, ezerszer gondoltunk újra folyamatokat, míg elértük a kívánt célokat. Tettünk sokat, sokfélét, tanultunk rengeteget.

A Timbertech Kft-t 2010.-ben hívtuk életre, azzal a szándékkal, hogy hazai termelésben állítsunk elő, világszínvonalú burkolati termékeket. Egy év elteltével a magyar közönség megismerhette elképzelésünket az Otthon & Design építőipari kiállítás alkalmával. Nagy és azóta is töretlen sikerrel kezdtük meg termékeink hazai forgalmazását. Köszönet érte Önöknek.

Egy padlógyártónak Európában nagyjából két lehetősége van: nagy tételben gyárt tömegcikket vagy keres piaci réseket, ahol az exkluzívabb, kis szériás termékét el tudja passzolni. Sokat tűnődtem ezen én is aztán hamar vetettem el mindkettőt. Szállóigévé vált a házunk táján a "na mutassunk valamit talajon"...

Nem tapogatózunk, nem másolgatunk, nem lopkodunk. Nem csinos íróasztalkák mögül bújjuk a netet a  konkurenciáink padlóiban keresgélve. Nem máshol kinevelt munkaerőt és tudást próbálunk mindenáron megszerezni.
 Fejlesztünk. Tesszük ezt a saját izzadságunk szagában, napról napra. Szépérzéke mindenkinek van. Olyan bátorsága, mely enged egy szakmában őrült és különc lenni - már keveseknek. Így kelt életre Soulum - a tölgy a képzeleten túl. Persze, mint minden első fecskét, bennünket is övezett eleinte sok összefordulós sutyorgás, kétkedő félmosoly. Hova tűntek, máig sem értjük...

Nincs a 10 rétegű multiplex szerkezetnél, stabilabb, jobb struktúra a padlóiparban.  Nincs az általunk célirányosan fejlesztett, UV-bázisú de lélegző olajoknál feszesebb felület a matt gyártásban. Egy szál padlót számításaink szerint 72 alkalommal érint emberi kéz, míg elkészül, amivel mindent elárultam. Tudják, elég intim kis dolog ez.

Bensőséges és meghitt feladat a kézjegyünket titkon tenni az Önök  otthonába.  Ebben a tudatban, ilyen légkörben készítünk padlót minden egyes órában, mind a harmincan.
 

                                

                      

Neubauer Tibor

TimberTech Kft. 

 


Főoldal