+
x

200 Celsius fok. Ez az a hőmérséklet, ahol a tölgyfa cellulóz alkotói már égnek, de a felszabaduló gázok még nem gyulladnak be. A fedőréteg lamella felső, pár tizedében zajló égési folyamat konzervál egy életre. Nehéz feladat, a keresztmetszet alsó tartományában őrizni a 9%-os nedvesség tartalmat a folyamat során. Az így készülő termék alapanyaga speciális szárítást igényel. A szabad lángos vagy hevített hengeres eljárással készülő tölgy alapot megtisztítjuk, több folyamatban strukturáljuk. Aztán kezdődik a varázslat. Ezeket a termékeket meg kell fogni, nem tudjuk fotókon megmutatni, nem tudjuk jól körülírni, miről is van szó. Szignifikáns, lenyűgöző.

 

  

 

 

A feketés kopottas alappal olyan felületeket hívtunk életre, amely gyakorlatilag végbemegy a kérgén a párszáz év alatt, mialatt eléri a matuzsálemi kort a tölgyfa. Bármily furcsán hangzik, de ezeket a burkolatokat lehet a legjobban beleilleszteni a mai modern építészetbe és ezzel igazán egyedülállóvá tenni otthonunk belvilágát.

 

   

 

A kollekció mindegyike minimum 5-6 féle felületi eljáráson esik át és van, amelyik már csak textúrájában emlékeztet a tölgyre, hiszen masszív faérzetéből mit sem veszít. Sokan gondolják, hogy a tölgy csomózottsága és markáns erezete miatt nem igazán illik modern vagy minimalista terekbe!? Véleményem szerint ha megnézik, megtapintják és szabadjára engedik a képzeletüket, talán megváltozik ezen nézetük.  

 

           

 

Minden padlónak megvan a maga helye, csak jól kell kiválasztani hova tudnánk úgy beépíteni, hogy ne el nyomja, hanem erősítse a környezetében beépített minőségi anyagokat! erről szólna egy luxus lakás kialakítása! és ehhez gyártjuk ezeket az exclusive padlókat.

 

                       

 

Nincs még egy olyan padlóburkolat, amely nem csak a szemnek, hanem a bőrnek is annyi melegséget és megnyugvást nyújt, mint a fából készült burkolatok. 

      

 

      Vissza Ugrás a főoldalra