+
x

Elegancia      

A Chevron parkettaminta a 17.századi Franciaországból származik,  ahol is nagyon hamar az egyik legkedveltebb lerakási forma lett királyok és nemesek körében egyaránt, nem egy Francia kastély máig gyönyörű padlóburkolata.  Idővel egyre nagyobb teret hódított a polgári lakások díszítőelemeként. Ez a burkolat ma is keresett a padlómintát kedvelők körében, akik az intarziát túlzásnak, a halszálkát szokványosnak tartják.

 


 

 

Tradíció – reloaded...

Halszálka – halljuk oly sokszor. Ugyan kérem, dehogy az. A halszálka padlóminta rövid, szimmetrikus elemekből épülő, 90 fokban szabott minta. Ezt mindenki ismeri, a kátrányba fektetett, szocreál kult remekei ropognak minden harmadik városi lakásban. A rosszul megmunkált, helytelenül ragasztott „hagyományos parketta” degradálta nullára a halszálka minta régi tradícióit. Alább fejtegetem tovább, miként óhajtunk hozzájárulni, hogy eme érdekes hagyomány újra, méltó helyére kerüljön.

A Chevron kérem, valami egészen más. 45 fokban záródó, akár hosszú elemekből épülő burkolat. A jobbos és balos szálak csúcsban érnek össze, tehát rövid oldalukon záródnak. Tulajdonképpen minden, általunk gyártott felület megjeleníthető chevron alapokon is. Miután a struktúra eredendően eleganciát sugároz, letisztult, egyszerű dizájnokat ajánlunk hozzá. Érdekessége továbbá, hogy a fény irányában burkolt termék, sávonként változó képet mutat. Igazán elegáns, egyedi struktúra.

 

  

 

              Hiszünk benne, hogy a parkettának ez a formája örökké fennmarad és moderntől a klasszikusig bármely enteriőrbe beilleszthető!  

 

;

 

  

 Vissza Ugrás a főoldalra